famous IDE of Python

۱۰ مطلب در اسفند ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

CPU-Z

cpumainboardgraphicgraphicram

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

کابل SATA

کابل ساتا sata چیست؟

SATA مخفف Serial Advanced Technology Attachment می باشد که به صورت یک کابل تکی با چهار سیم وجود دارد که میان دستگاه ها مختلف ارتباطات point to point با حداقل سرعت 150 مگابیت بر ثانیه برقرار می کند.

انواع کابل sata

کابل micro SATA : این کابل عمدتاً برای هارد دیسک‌های ۱. ۸ اینچی (۴۶ میلی متر) استفاده می‌شود.

eSATA : این نوع کابل sata برای اتصال خارجی در نظر گرفته شده است .

کابل براکت : با این کابل ساتا می‌توانید خروجی‌های رایانه خود را با درایوهای eSATA با استفاده از براکت‌های توسعه eSATA دو پورت سازگار کنید.

پاور: این‌ها کابل‌های برق رابط SATA هستند که برای اتصال آداپتورهای برق، توسعه دهنده‌ها و اسپلیترها برای کابل‌های برق و داده SATA استفاده می‌شوند.

پل: این نوع از کابل ساتا اساسا رابط SATA است که به عنوان پل بین دستگاه‌ها عمل می‌کند. می‌توان از آن برای اتصال دستگاه‌های ATA به مادربردهای SATA یا کارت‌های PCI استفاده کرد.

 : SATA-SATAاین نوع کابل برای اتصال دو کابل ساتا به هم استفاده میشود و در طول های مختلف موجود میباشد .

 

 

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

Back end

Back end چیست ؟

برنامه نویسی بک اند (Back End) مربوط به کدنویسی و برنامه نویسی هر آن چیزی است که کاربر آن را مشاهده نمیکند و مربوط به کارهای پشت صحنه وب سایت است. برای مثال وقتی که یک وبسایت، مقالات را از دیتابیس دریافت میکند، یک امر مربوط به بک اند است. 

برنامه نویس Back end کیست ؟

وظیفه‌ی یک برنامه نویس بک اند، برنامه نویسی چیزهایی است که هسته اصلی یک وبسایت هستند و کاربر کدهای آن‌را بصورت مستقیم مشاهده نمیکند.

یک نفر که متخصص Back end است به چه چیز هایی باید مسلط باشد ؟

زبان برنامه نویسی سمت سرور

برای برنامه نویسی سمت سرور یا برنامه نویسی بک اند، اولین چیزی که نیاز است، یک زبان برنامه نویسی‌ای است که سمت سرور اجرا شود. برای مثال زبانی مثل PHP یک زبان برنامه نویسی Back End است که باید روی سرور اجرا شود.

پایگاه داده

دومین چیزی که حتما و قطعا به آن نیاز است، پیدا کردن تسلط به یک دیتابیس یا پایگاه داده است. وقتی به یک دیتابیس مسلط شوید و بتوانید با استفاده از زبان برنامه نویسی‌تان به دیتابیس وصل شوید، میتوانید به سرویس‌های آنلاین‌تان قدرت فوق العاده‌ای بدهید و از مزیت‌های فوق العاده‌ی دیتابیس استفاده کنید.

توانایی حل مسئله

وقتی در خصوص برنامه نویسی سمت سرور یا Back End  صحبت میشود، یکی از چیزهایی که ضروری است،‌توانایی حل مسئله و داشتن یک ذهن تحلیل‌گر است. داشتن ذهن تحلیلگر، یکی از مهم‌ترین ویژگی هایی است که هر برنامه نویسی باید از آن بهره ببرد.

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

Front end

Front end چیست ؟

فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهده‌ی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران می‌گویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آن‌ها نمایش می‌دهد تا بتوانند به راحتی از بخش‌های مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرم‌های ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار می‌گیرد.

یک نفر که متخصص فرانت اند است باید به مهارت های زیر مسلط باشد :

برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس Front-End ، در مرحله اول باید به صورت حرفه‌ای با HTML ، CSS و JavaScript کدنویسی کرد. کدنویسی فرانت اند، نسبت به سایر حوزه‌های برنامه نویسی آسان‌تر است و منابع زیادی در اینترنت وجود دارند تا روند یادگیری را سریع‌تر کنند.

به دلیل استانداردهای زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت، می‌توان با آن پیاده سازی‌های متنوعی را انجام داد. به همین دلیل هرازگاهی یک فریمورک‌ جدید و سفارشی به مجموعه فریمورک‌های جاوا اسکریپت اضافه می‌شود. فریمورک‌های جاوا اسکریپت امکانات بسیار زیاد و پیشرفته‌ای را در اختیار طراحان فرانت اند قرار می‌دهند. از جمله این فریمورک‌ها می‌توان به Vu.js، Angular و… اشاره کرد.

یک رابط کاربری استاندارد باید به گونه‌ای باشد که در دستگاه‌ها و پلتفرم‌های مختلف، عملکرد اپلیکیشن را دچار اختلال نکند. پس باید بتواند متناسب با نوع دستگاهی که در حال اجرای آن است، واکنش مناسب نشان دهد. اگر رابط کاربری به درستی طراحی نشود، ارزش سایت یا برنامه را از بین می‌برد و کاربر با محصول شما کار نمی‌کند.

طراح فرانت اند باید از طرح هایی خلاقانه، کاربرپسند و چشم نواز برای ظاهر یک اپلیکیشن استفاده کند. یک طراح موفق کسی است که بتواند رابط کاربری زیبا منطق بر استانداردهای ظاهری و تجربه کاربری ایجاد کند.

یکی از راه‌های تقویت نوآوری و خلاقیت دیدن کارهای مشابه در سایت dribble که در بسیاری از موارد با استانداردهای بالایی طراحی شده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است.

تفاوت UI و UX

 فرانت اند از دو بخش طراحی و توسعه‌ی رابط کاربری تشکیل شده است. به بخش طراحی تجربه‌ی کاربری (User Experience) یا به اصطلاح UX گفته می‌شود. UX مشخص می‌کند که تعامل کاربر با یک نرم افزار یا یک وب سایت چگونه باید باشد. بخش توسعه‌ی رابط کاربری (User Interface) هم UI نامیده می‌شود. UI بر این نکته تمرکز دارد که این ارتباط یا همان رابط کاربری، چگونه به نمایش گذاشته می‌شود.

پس طراحان UX مشخص می‌کنند که طراحی صفحات شامل چه المان‌هایی باشد (مثلا صفحه‌ی مورد نظر نیاز به دکمه دارد یا خیر) در حالی که تیم UI روی ظاهر و پیاده سازی این المان‌ها کار می‌کند. این دو در کنار هم، بخش فرانت اند را تشکیل می‌دهند.

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰
hub یک دستگاه شبکه است که به شما امکان می دهد چندین رایانه شخصی را به یک شبکه واحد متصل کنید. برای اتصال بخش هایی از شبکه LAN استفاده می شود. hub پورت های مختلفی را ذخیره می کند، بنابراین وقتی بسته ای به یک پورت می رسد، در پورت های مختلف دیگر کپی می شود. هاب به عنوان یک نقطه اتصال مشترک برای دستگاه های موجود در شبکه کار می کند.
switch یک دستگاه شبکه کامپیوتری است که دستگاه های مختلف را در یک شبکه کامپیوتری به هم متصل می کند. همچنین ممکن است برای مسیریابی اطلاعات به شکل داده های الکترونیکی ارسال شده از طریق شبکه استفاده شود. از آنجایی که فرآیند پیوند بخش های شبکه را پل زدن نیز می نامند، switch ها معمولاً به عنوان دستگاه های پل زدن نامیده می شوند.
تفاوت ها 
 
hub یک دستگاه شبکه است که به شما امکان می دهد چندین رایانه شخصی را به یک شبکه متصل کنید، در حالی که سوئیچ دستگاه های مختلف را در یک شبکه کامپیوتری به هم متصل می کند . 
یک hub روی لایه فیزیکی کار می کند، در حالی که Switch روی لایه پیوند داده عمل می کند .
hub از کابل Half Duplex استفاده می کند، از سوی دیگر switch از کابل های Full Duplex استفاده می کند .
hub یک دستگاه منفعل است در حالی که سوئیچ یک دستگاه فعال است .
hub از مدارهای سیگنال الکتریکی استفاده می کند در حالی که switch از فریم و بسته استفاده می کند .
  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

how do optical mice work ?

موس نوری( optical mice ) که توسط Agilent Technologies  اختراع شده بود و در اواخر سال 1999 به دنیا معرفی شد، در واقع از یک دوربین کوچک برای گرفتن 1500 عکس در هر ثانیه استفاده می کند. این موس که تقریباً روی هر سطحی کار می کند، دارای LED ای است که نور را از آن سطح به یک سنسورCMOS منعکس می کند .

سنسور CMOS هر تصویر را برای تجزیه و تحلیل به یک پردازنده سیگنال دیجیتال (DSP) ارسال می کند. DSP که با سرعت 18 MIPS (میلیون دستورالعمل در ثانیه) کار می کند، می تواند الگوهای موجود در تصاویر را تشخیص دهد و ببیند که این الگوها چگونه از تصویر قبلی حرکت کرده اند. بر اساس تغییر الگوها در یک دنباله از تصاویر، DSP تعیین می کند که موس چقدر حرکت کرده است و مختصات مربوطه را به کامپیوتر ارسال می کند. کامپیوترcursur را بر اساس مختصات دریافتی از موس بر روی صفحه نمایش حرکت می دهد.

 

نماد «مورد تأیید انجمن»

 

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

Ctrl + C : این میانبر محتوا را کپی می کند و فرق آن با انتقال دادن این است که محتوای مد نظر کپی می شود در واقع محتوای اولیه حذف نمی شود.

Ctrl + V : این میانبر برای قرار دادن محتوای کات یا کپی شده مورد استفاده قرار می گیرد.

Ctrl + P : این میانبر در برنامه هایی مانند مرورگرها یا word برای پرینت کردن محتوا بکار می رود.

Alt + F4 : میانبری برای بستن اکثر برنامه هایی که باز هستند.

Alt + Enter : این میانبر برای باز کردن properties یک برنامه بکار می رود .

Ctrl + Shift + Esc : برای باز کردن Task Manager  بکار می رود .

WIN + Break : این شرتکات ویندوز باعث بالا آمدن مشخصات ویندوز شما می شود. 

F5 : حکم رفرش کردن دارد و هر برنامه ای که درون آن قرار دارید را می توانید refresh کنید.

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰
هنگام کار با رایانه و استفاده از نرم افزارهایی مانند word، به حرکات مختلفی از جمله باز کردن فایل ها، ویرایش و ذخیره کردن نیاز است. کاربر ممکن است پس از ایجاد اسناد مورد نیاز، آنها را برای استفاده بیشتر یا تغییر نگه دارد . 
با استفاده از Save یا Save As، از دو روش برای ذخیره کار فعلی استفاده می شود. آنها دارای برخی تفاوت ها هستند، اگرچه به نظر می رسد یکسان هستند.
تفاوت اصلی بین Save و Save As این است که هدف Save به روز رسانی محتوای فعلی آخرین فایل ذخیره شده است، در حالی که Save As قصد دارد یک پوشه جدید را ذخیره کند یا یک فایل موجود را در مکانی جدید با نام مشابه یا عنوان دیگری ذخیره کند. .
  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

کارت شبکه که با عناوین کنترلر رابط شبکه , Network Adapterو LAN نیز شناخته می شود، یکی از این تجهیزات منفعل در شبکه می باشد.

برای اتصال دستگاه ‌های مختلف به شبکه، استفاده از این سخت افزار، ضروری است. به عبارتی دیگر، کارت شبکه به عنوان واسطی بین کامپیوتر و شبکه به کار می رود.

این آداپتور را می توان به شکل کارتی درون شیارهای مادربورد کامپیوتر تعبیه قرار داد.

NIC در اکثر کامپیوترها به عنوان بخش اصلی مادر بورد وجود دارد. اما در برخی دیگر این سخت افزار ها وجود نداشته و برای افزایش و بهبود عملکرد کامپیوتر می‌توان آن را به مادربورد افزود.

کاربردهای کارت شبکه

قرار دادن یک دستگاه با دستگاه‌ های دیگر در یک شبکه.

اتصال دستگاه های مختلف به یک شبکه مرکزی مانند اینترنت و یا فقط به طور مستقیم به یک دستگاه.

Network Card برای همه شبکه ها مانند: شبکه بی ‌سیم, شبکه کابلی, شبکه Ethernet , شبکه wi-fi سخت افزاری حیاتی به شمار می رود.

انواع کارت شبکه و کاربردهای آن

این سخت افزار در دو نوع اصلی: کابلی (اترنت) و بی سیم (وایرلس) وجود دارد.

کارت شبکه کابلی (اترنت)

این نوع از Network Adapter به صورت اینترنال نصب می شود.

به این معنی که باید آن را داخل کیس و روی اسلات PCI Express جا بزنید.

این سخت افزار برای اتصال به اینترنت و در کل برای انتقال داده تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

یک سر کابل اترنت به کارت شبکه اترنت و سر دیگر آن به مودم یا به روتر متصل می‌ شود. به همین دلیل، نام دیگر آن، کارت شبکه باسیم یا Wired‌ می باشد.

این نوع تجهیزات، به دلیل استفاده از فقط یک پورت RJ-45 و یک کابل اترنت که به انتهای آن متصل است؛ نسبت به نوع بی سیم یا وایرلس، تخت ‌تر و کم‌حجم‌ تر می باشند. 

کارت شبکه بی سیم

این نوع از Network Adapter، با اتصال به یک یا چند آنتن، سیگنال وایرلس را از روتر دریافت کرده و آن را به اتصال اینترنتی قابل استفاده در کامپیوتر تبدیل می‌ کند.

این نوع سخت افزار، به دلیل قابلیت بی سیم بودن خود، برای اتصال کامپیوتر به شبکه به تنظیمات بیشتری بر روی کامپیوتر نیاز دارد.

اتصال به شبکه وایرلس به پسورد وای فای نیاز دارد.

  • Amirreza Hasani
  • ۰
  • ۰

IDE   چیست و IDE های معروف زبان پایتون کدامند ؟

 

محیط توسعه همگن (IDE) یک نرم افزار برای ساخت برنامه های کاربردی است که ابزارهای برنامه نویسی رایج را در یک رابط کاربری گرافیکی واحد ترکیب می کند.  یک IDE معمولاً شامل موارد زیر است:

ویرایشگر کد منبع: یک ویرایشگر متنی که می‌تواند به نوشتن کد نرم‌افزار با ویژگی‌هایی مانند برجسته‌سازی سینتکس با نشانه‌های بصری، ارائه تکمیل خودکار زبان خاص و بررسی اشکالات در هنگام نوشتن کد,  کمک کند.

اتوماسیون ساخت لوکال : ابزارهایی که کارهای ساده و قابل تکرار را به عنوان بخشی از ایجاد ساخت یک نرم افزار به صورت خودکار انجام می دهند ، مانند کامپایل کد منبع کامپیوتر در کد باینری، بسته بندی کد باینری، و اجرای آزمایش های خودکار.

اشکال زدایی :  برنامه ای برای آزمایش برنامه های دیگر که می تواند به صورت گرافیکی مکان یک باگ را در کد اصلی نمایش دهد.

یک IDE به برنامه نویسان اجازه می‌دهد تا برنامه‌نویسی برنامه‌های جدید را به سرعت شروع کنند، زیرا نیازی به پیکربندی دستی و ادغام چندین ابزار به عنوان بخشی از فرآیند راه‌اندازی ندارند. همچنین نیازی نیست که برنامه نویسان ساعت‌ها را صرف یادگیری نحوه استفاده از ابزارهای مختلف کنند، زمانی که همه ابزارها در یک میز کار نمایش داده می‌شوند. این می تواند به ویژه برای استخدام برنامه نویسان جدید که می توانند برای سرعت بخشیدن به ابزارها و گردش کار استاندارد یک تیم به یک IDE تکیه کنند، مفید باشد. در واقع، بیشتر ویژگی های IDE ها برای صرفه جویی در زمان هستند، مانند تکمیل کد هوشمند و تولید خودکار کد، که نیاز به تایپ متوالی کاراکترهای کامل را از بین می برد.

سایر ویژگی های مشترک IDE برای کمک به برنامه نویسان در سازماندهی گردش کار و حل مشکلات است. IDE ها کد را همانطور که نوشته شده است تجزیه می کنند، بنابراین اشکالات ناشی از خطای انسانی شناسایی می شوند.  برجسته کردن سینتکس نیز در اکثر IDE ها رایج است که از نشانه های بصری برای تشخیص گرامر در ویرایشگر متن استفاده می کند.

توسعه برنامه‌ها بدون IDE یا هر برنامه نویسی که که اساساً با ادغام دستی ابزارهای مختلف با یک ویرایشگر متن سبک ، IDE خود را بسازد، امکان‌پذیر است. برای برخی از برنامه نویسان مزیت این رویکرد، سفارشی سازی و کنترل فوق العاده آن است. با این حال، در زمینه سازمانی، زمان صرفه‌جویی شده، استانداردسازی محیط و ویژگی‌های اتوماسیون IDE‌های مدرن معمولاً بهتر از سایر حالات است.

انواع IDE  های معروف پایتون :

Pyscripter

Pycharm

Spyder

Pydev

Idle

Wing

 

 

منبع : https://www.redhat.com/en/topics/middleware/what-is-ide

  • Amirreza Hasani