Front end چیست ؟
فرانت اند یا Front End، به بخش قابل مشاهدهی یک وب سایت یا نرم افزار توسط کاربران میگویند. فرانت اند، کدهای غیر قابل فهم برای کاربران را در قالب ظاهری گرافیکی و بصری به آنها نمایش میدهد تا بتوانند به راحتی از بخشهای مختلف سایت استفاده کنند. در این بخش، فرمهای ورودی اطلاعات، صداها، تصاویر، ویدئوها و به صورت کلی هر چیز دیگری که برای کاربر قابل درک باشد، قرار میگیرد.
یک نفر که متخصص فرانت اند است باید به مهارت های زیر مسلط باشد :
برای تبدیل شدن به یک برنامه نویس Front-End ، در مرحله اول باید به صورت حرفهای با HTML ، CSS و JavaScript کدنویسی کرد. کدنویسی فرانت اند، نسبت به سایر حوزههای برنامه نویسی آسانتر است و منابع زیادی در اینترنت وجود دارند تا روند یادگیری را سریعتر کنند.
به دلیل استانداردهای زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت، میتوان با آن پیاده سازیهای متنوعی را انجام داد. به همین دلیل هرازگاهی یک فریمورک جدید و سفارشی به مجموعه فریمورکهای جاوا اسکریپت اضافه میشود. فریمورکهای جاوا اسکریپت امکانات بسیار زیاد و پیشرفتهای را در اختیار طراحان فرانت اند قرار میدهند. از جمله این فریمورکها میتوان به Vu.js، Angular و… اشاره کرد.
یک رابط کاربری استاندارد باید به گونهای باشد که در دستگاهها و پلتفرمهای مختلف، عملکرد اپلیکیشن را دچار اختلال نکند. پس باید بتواند متناسب با نوع دستگاهی که در حال اجرای آن است، واکنش مناسب نشان دهد. اگر رابط کاربری به درستی طراحی نشود، ارزش سایت یا برنامه را از بین میبرد و کاربر با محصول شما کار نمیکند.
طراح فرانت اند باید از طرح هایی خلاقانه، کاربرپسند و چشم نواز برای ظاهر یک اپلیکیشن استفاده کند. یک طراح موفق کسی است که بتواند رابط کاربری زیبا منطق بر استانداردهای ظاهری و تجربه کاربری ایجاد کند.
یکی از راههای تقویت نوآوری و خلاقیت دیدن کارهای مشابه در سایت dribble که در بسیاری از موارد با استانداردهای بالایی طراحی شده و مورد توجه کاربران قرار گرفته است.
تفاوت UI و UX
فرانت اند از دو بخش طراحی و توسعهی رابط کاربری تشکیل شده است. به بخش طراحی تجربهی کاربری (User Experience) یا به اصطلاح UX گفته میشود. UX مشخص میکند که تعامل کاربر با یک نرم افزار یا یک وب سایت چگونه باید باشد. بخش توسعهی رابط کاربری (User Interface) هم UI نامیده میشود. UI بر این نکته تمرکز دارد که این ارتباط یا همان رابط کاربری، چگونه به نمایش گذاشته میشود.
پس طراحان UX مشخص میکنند که طراحی صفحات شامل چه المانهایی باشد (مثلا صفحهی مورد نظر نیاز به دکمه دارد یا خیر) در حالی که تیم UI روی ظاهر و پیاده سازی این المانها کار میکند. این دو در کنار هم، بخش فرانت اند را تشکیل میدهند.