کارت شبکه که با عناوین کنترلر رابط شبکه , Network Adapterو LAN نیز شناخته می شود، یکی از این تجهیزات منفعل در شبکه می باشد.
برای اتصال دستگاه های مختلف به شبکه، استفاده از این سخت افزار، ضروری است. به عبارتی دیگر، کارت شبکه به عنوان واسطی بین کامپیوتر و شبکه به کار می رود.
این آداپتور را می توان به شکل کارتی درون شیارهای مادربورد کامپیوتر تعبیه قرار داد.
NIC در اکثر کامپیوترها به عنوان بخش اصلی مادر بورد وجود دارد. اما در برخی دیگر این سخت افزار ها وجود نداشته و برای افزایش و بهبود عملکرد کامپیوتر میتوان آن را به مادربورد افزود.
کاربردهای کارت شبکه
قرار دادن یک دستگاه با دستگاه های دیگر در یک شبکه.
اتصال دستگاه های مختلف به یک شبکه مرکزی مانند اینترنت و یا فقط به طور مستقیم به یک دستگاه.
Network Card برای همه شبکه ها مانند: شبکه بی سیم, شبکه کابلی, شبکه Ethernet , شبکه wi-fi سخت افزاری حیاتی به شمار می رود.
انواع کارت شبکه و کاربردهای آن
این سخت افزار در دو نوع اصلی: کابلی (اترنت) و بی سیم (وایرلس) وجود دارد.
کارت شبکه کابلی (اترنت)
این نوع از Network Adapter به صورت اینترنال نصب می شود.
به این معنی که باید آن را داخل کیس و روی اسلات PCI Express جا بزنید.
این سخت افزار برای اتصال به اینترنت و در کل برای انتقال داده تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.
یک سر کابل اترنت به کارت شبکه اترنت و سر دیگر آن به مودم یا به روتر متصل می شود. به همین دلیل، نام دیگر آن، کارت شبکه باسیم یا Wired می باشد.
این نوع تجهیزات، به دلیل استفاده از فقط یک پورت RJ-45 و یک کابل اترنت که به انتهای آن متصل است؛ نسبت به نوع بی سیم یا وایرلس، تخت تر و کمحجم تر می باشند.
کارت شبکه بی سیم
این نوع از Network Adapter، با اتصال به یک یا چند آنتن، سیگنال وایرلس را از روتر دریافت کرده و آن را به اتصال اینترنتی قابل استفاده در کامپیوتر تبدیل می کند.
این نوع سخت افزار، به دلیل قابلیت بی سیم بودن خود، برای اتصال کامپیوتر به شبکه به تنظیمات بیشتری بر روی کامپیوتر نیاز دارد.
اتصال به شبکه وایرلس به پسورد وای فای نیاز دارد.
- ۰۱/۱۲/۱۹